Hold és Mikor

Hold adataiMikor költözzünk?

Költözést, lakás- ház- üzlethelyiség cserét akkor bonyolítsunk, amikor a Hold a Vízöntő, Bika, Oroszlán, Skorpió jegyben tartózkodik, mégpedig az első negyedtől a teliholdig.

Mikor építsünk fontos kapcsolatokat?

Olyan kapcsolat kialakítását célzó látogatásra, amelyen befolyásos, nagy hatalmú személy patronálását kívánjuk megszerezni az az időszak kedvező, amikor a Hold az Oroszlánban és a Nyilasban áll.

Mikor kezdjünk vállalkozásba?

Építkezés, alapkőletétel, egyáltalán nagy vállalkozások akkor kezdődhetnek, amikor a Hold növekvő fázisban van. A Hold a Rákban előnyös hazai, vidéki országjárásokhoz, bérleti, bérbeadási ügyekben. Akkor érdemes szerződéseket kötni, adás-vételt lebonyolítani, piackutatást végezni, amikor a Hold a Mérlegben időzik. A Hold a Nyilasban kedvez az üzleti ügyeknek, , azonban ha a Bakban jár, nem szabad alkalmazottakat felvenni.

Mikor találjuk meg az Igazit?

Általában a szerelmi és párkapcsolatok kapcsolatok kedvezően alakulnak, amikor a Hold a Bika, a Mérleg, a Nyilas, a Vízöntő és a Halak jegyében jár. Az özvegyekkel való kapcsolatteremtésre az az időszak kedvező, amikor a Hold a Szűz jegyében jár. Ez az állás alkalmas szerelmes levelezésre, de alkalmas kapcsolat lezárására is. Egyáltalán, a fenti zodiákus jegyekben kedvező mindenre, amely szórakozással, kedvteléssel, mulatsággal függ össze.

Indiai térrendezésMikor utazzunk?

Akkor, amikor a Hold a Kosban, Ikrekben, Mérlegben, Skorpióban és a Nyilasban jár. Ez az időszak alkalmas közlekedéssel kapcsolatos ügyintézésre is. A tengeri utazásokon való részvétel akkor a legalkalmasabb, amikor a Hold a Rákban, Skorpióban, és a Halakban tartózkodik. Hegyi túrákra akkor kell vállalkozni, amikor a Hold az Ikrekben, Szűzben, és a Halakban tartózkodik. A legkedvezőbb azonban az az időpont, amikor az Ikrek és a Mérleg jegyében jár. Strandoláshoz, csónakázáshoz, vitorlázáshoz akkor kedvező az idő, amikor a Hold a Rák vagy a Halak jegyében áll, de erre még a Szűz-Holdállás is megfelelő.

Mikor érdemes vadászni?

A vadászathoz kedvező Holdállás akkor van, amikor a Hold a Kos, az Oroszlán és a Nyilas jegyében időzik.

Mikor kezdjünk neki a favágásnak?

A legjobb idő a favágásra a nyártól a téli napfordulóig vagy újévig tartó időszak, mert ebben az időben a kezdődő száradás következtében a fa tartósabb és szárazabb lesz. Ezen az időszakon belül is az építkezéshez szükséges fa kivágása legjobb, ha a telihold utolsó negyedébe esik, mert akkor nem korhad el olyan könnyen.

Hold és kertMikor fogjunk neki az ültetésnek?

Magvetésre akkor kerüljön sor, mikor a Hold a Bikában vagy a Vízöntőben áll. Száraz magokhoz, száraz földben a növekvő Hold ajánlott jobban, míg a fogyó Holdnál a vetés nedves földben, nedves magokkal eredményes. Mindent, ami lehetséges akkor vessünk el a földbe, amikor a Hold a Kosban jár, , mert ez az az időszak, ami a legkedvezőbb vetéshez, palántázáshoz, ugyanis ezt követően minden növekedésnek indul. Amikor a Hold a Bikában található, különösen alkalmas az idő facsemeték, szőlővesszők ültetésére, stb. Ilyenkor vásárolható olyan tehén, amelynek biztonságos a vemhességre. Ezenkívül ekkor kezdődhet el minden, ami hosszú időt kíván a kiteljesedéshez. A fák nyírására, gallyazására legjobb, ha tavasszal, fogyó Holdnál kerítünk sort.

Mikor jó halászni és madarászni? 

Halászatra jó az idő, amikor a Hold a Rák és a Halak jegyekben áll. A madárfogás kedvező lesz akkor, amikor a Hold a levegős jegyű Ikrekben, továbbá a Szűz, Nyilas és Halak csillagképekben tartózkodik.

Forrás: holdlap.eoldal.hu