Első gyertyagyújtás

Az Advent

ideje ebben az évben is elkövetkezett. Egyfajta várakozást hoz mindannyink számára, valami eljövetelére, érkezésére várunk. Ez mindenkinek más és más lehet.

Téli várakozás

Az Adventi naptár története

az 1800-as évek közepére nyúlik vissza, amikor is egy Gerhard Lang nevű kisfiú alig bírta kivárni már az ünnepet, így az édesanyja készített számára egy naptárat, melyen 24 édességet helyezett el. Gerhard minden nap kibonthatott és megehetett róla egyet. Mikor felnőtt, ennek a kellemes emléknek az ihletésére vállalkozásba fogott, és megosztotta másokkal is ennek az ajándéknak az örömét.

Adventi naptár

Az Adventi koszorú hagyománya

is az 1800-as évek közepére tehető.  Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el az első adventi koszorút, melyen Advent kezdetétől Karácsonyig minden nap egy újabb gyertyát gyújtott meg. Azóta számos formában, színben és alapanyagból készítik évről évre az emberek. A gyertyák száma és színe is változatos kultúrától, vallástól és kedvtől függően.

Egy nézet szerint a koszorún meggyújtott 4 gyertya a hit, remény, szeretet és az öröm szimbóluma.

Adventi koszorú

Készen állnak hát a kellékek, már csak az első gyertya meggyújtása hiányzik.

Vegyél részt velem egy utazásban a szívünk terébe, a Lelkünk birodalmába, és köszöntsük együtt az Advent első vasárnapját

egy közös meditációval!

 Első gyertyagyújtás meditáció

 Kattints a meditációra és már hallgathatod is!