Erica világa – idézetek 1.

A nehézség közepén rejlik a lehetőség. (Einstein)

Kíváncsiság nem kisebb erejű, mint az önfeláldozás vagy a zarándoklat. (Abraham Cowley)

Nyomás alatt készül a gyémánt. (General George S. Patton)

A vizsgálódás nélküli élet nem embernek való élet. (Platón)

Tettekkel tanul az ember, másképp nem megy. Okulni csakis tettekből lehet. (John Holt)

Változás.Olykor észre sem veszed.Olykor egyszer csak fejbe vág.És olykor átfordulsz a sarkon és valahogy más emberre ismersz magadban,és a világ sem olyan már, mint előtte volt. Szóval hova tovább? Fogalmam sincs. És most először úgy érzem, ez jó.

Az utazás haszna, hogy kordában tartja a képzeletet a valósággal, és ahelyett, hogy folyton csak elképzeljük, mi milyen, látjuk őket teljes valójukban. (Samuel Johnson)

A döntéseink eredménye vagyunk, és csak az számít, hogy boldog légy. (Antigone Morris)

Kik mások megsemmisítését tervezik, gyakran belepusztulnak a kísérletbe. (Thomas Moore)

Az életünk olyan, mint egy kártyavár. Tudja, van olyan kártya, ami csak díszítő jellegű, míg mások súlyos támaszfalak. Ha azok közül mozdít el akár egyet is, az egész összeomlik. Mint a tojás. Ha megfosztják attól, amitől önmaga, valaki mássá válik. Valami azt súgta, hogy kerülnie kell a Literatit már első körben is, és jól tette, hogy hallgatott rá. Rengeteg módon érhetjük el a céljainkat, de a belső hang figyelmen kívül hagyása az nem lehetőség. Szóval mondja, ez az állás önnek való? Nem.

A saját véleményed a legfontosabb, nem kell a mások véleménye.

Az igazság szabaddá tesz.

Meg kell tanulni annak örülni, ami az enyém.

Vár rám valami, idő megtalálni.

Mindenkinek megvan a saját útja, egyesek még az elején járnak, egyesek túl korán a végére érnek. Bárhogy is csinálod, tény, hogy az út, amin jársz, a döntések, amiket hozol, megmondják, ki vagy. Döntések, az életünk építőkockái. Alakítják a múltat, a jelent, és a jövőt. És az összes hibánk ellenére minden nap hoz új választásokat, és lehetőségek egész hadát.

Szarkazmus: Az egyszerű ember utolsó menedéke, ha lelke magányát megtöri egy betolakodó. (Fjodor Dosztojevszkij)

Mindig tartsd a hálód kivetve, és abban a tóban, melyben a legkevésbé várnád halat lelsz majd. (Ovidius)

Nagy a különbség a között, hogy ismerjük az utat vagy járjuk. (Morpheus – Mátrix)

Mondj igazat, légy önmagad.

Az nem kérdés, hogy mit tud, vagy mit nem tud. Kockáztatni olyan, mint levetni magad a szikláról. Ez egy ugrás az ismeretlenbe minden garancia nélkül.

Kockázat egy lépés az ismeretlenbe, nincs garancia, nem az a kérdés, hogy megy vagy nem megy, választania kell, hogy milyen akar lenni, el kell határozni a magát, rabja marad a félelemnek, vagy lép egyet, bármi lesz.

A múltat kergetve a jövőbe botlott.

Míg mi halogatunk, az élet elszalad. (Seneca, i.e. 5.)

A kishitűség a legnyomorultabb út, a legszánalmasabb politika. (George Bernard Shaw)

A bátorság nem egy uralkodó tölgy, ami látja, hogy jön-megy a vihar, hanem a törékeny virág, mi havazáskor nyílik. (Alice M. Swain)

És azok, kik nem tanulnak a történelemből, arra ítéltetnek, hogy megismételjék. Akik nem tanulnak a történelemből, újra átélik. (Winston Churchill)

Egy buli se jó, ha nincs benne egy csipetnyi butaság. (Desiderius Erasmus)

Olyan mintha egy hajóban lenne. Van ez az evezője, ami csak evez, evez, és evez. Vadul fűtik mások magával szembeni elvárásai. És ez sosem áll le, viszont azt eléri, hogy maga körbe-körbe forogjon. Mert, ha előre szeretne haladni, akkor eveznie kell azzal az evezővel is, ami azt mutatja, kinek látja önmagát.