Erica világa – idézetek 2.

Tanulj meg az lenni, aki vagy, és tanulj meg szívesen lemondani arról, ami nem vagy. Legyél az aki vagy, és kedvesen utasítsd vissza, ami nem vagy. (Henri Frederic Amiel)

Nagy bátorság kell ahhoz, hogy felnőj, és az légy, aki valóban vagy. Sok bátorság kell ahhoz, hogy felnöljünk és önmagunk legyünk. (E. E. Cummings)

Egy ponton rájössz majd, hogy az az igazság: Felnőttnek lenni annyi, mint tudni, ki vagy, és elég bátornak lenni, hogy fel is vállald szőröstől-bőröstül.

Kétszínűnek/ őszintétlennek lenni a világ legfárasztóbb dolga. (Anne Morrow Lindbergh)

Mindenütt van egy rés, és onnan jön be a fény. (Leonard Cohen)

A szívnek nem lehet parancsolni. Rá hallgatunk, mikor a józan ész mást diktál. Falakat dönt, határokat lép át, és jó vagy sem, olyan helyekre vezet, ahová a fej sosem ment volna.

A szívnek nem parancsolhatsz, kényszerű törvényének a józan ész sem tud ellenállni. Falakat dönt le, és határokon üt rést és ha tetszik, ha nem olyan helyekre visz, ahova az elme sohasem vezetne.

Nem a könnyű utat választotta. Elvégezte a dolgát. A koszorúslány, a menyasszony tanulának feladata, hogy megóvja a menyasszonyt, és ön pontosan ezt próbálta. Mindent kockára tett a húga boldogságáért. Az, hogy helyesen cselekszik, még nem garantál happy endet. Pedig csak a vége számít. Ez a lényeg. Mit ér, hogy jól cselekedtem, ha így sem tudtam megakadályozni, hogy Sam hozzámenjen Josh-hoz. Mi a különbség? A legnagyobb különbség a világon. Mit ér a szándék? Mindent a földkerekségen.

Szóval, ha ott vagy a vízben, és a hullám egyre csak elnyel, mit csinálsz? Olykor valahogy mégis kitartasz. Elkapod a hullámot, és szembenézel a viharral. Máskor pedig felmérve a helyzetet látod, hogy előbb-utóbb megfulladsz.

Azt tudom, milyen fájdalmas lehet szembenézni a múlttal. Olykor a legjobban úgy tudunk szembenézni egy borzalmas emlékünkkel az az, hogy visszamegyünk. Vetünk rá egy jó alapos pillantást. Igazán mélyen őszintén szembenézünk vele.

Panaszkodhatsz, hogy a rózsának tövisei vannak, vagy örülhetsz, hogy a tövisekkel rózsa is jár. ( Zig Ziglar)

Tudja, egy kellemes tapasztalat újbóli átélése néha ugyanolyan hasznos lehet , mint a rossz tapasztalaté. Csukja be a szemét a kedvemért! Rajta! Na most azt kérem, hogy ásson le az iratszekrény mélyére, és találjon nekem egy jó napot. Egy napot, amin mindent tökéletesen csinált.

Kvantummechanika. Tudja, soha nem tudhatjuk teljes bizonyossággal, hogy egy atom hogyan fog viselkedni. Mert abban a percben, hogy ránézünk az atomra, már nem ugyanaz. Önmagában a ránézés sosem passzív dolog, mindig hatása van. A valóság nem más mint a megfigyelő válasza, mint mikor maga újra éli a régi dolgokat.

Az élet döntésekből áll. Minden nap, minden pillanat egy választás. És csak annyit kell eldöntenie, hogy most mit választ?

Az élet szenvedéssel van tele, de az a lényeg, hogyan jutunk túl rajta. (Helen Keller)

Élj úgy, mintha nem lenne holnap!

Nem lehet, és nem is fogjuk a feladás útját választani. Mi nem választhatjuk a megadás útját. (Woodrow T. Wilson)

Azt mondják, a legnagyobb hiba feladni. Hogy az igazi erő abban rejlik, hogy tovább próbálkozol. Reménykedj, hogy a dolgok jobbra fordulnak! Emlékeztesd magad mindarra, amit már elértél. Tarts mindent szem előtt! Folytasd a harcot! Mert a nap végén csak ez marad neked. A tudat, hogy te mindent megtettél, és mikor holnap fölkelsz, újra megpróbálod.

Azt mondják, törekednünk kell a megbocsátásra és a feledésre. Túl gyakran nem tesszük egyiket sem. Helyette haragot tartunk, bosszankodunk.

Nincs olyan, hogy próbál, csak olyan, hogy tesz. (Yoda)