Erica világa – idézetek 3.

Tudja, a hinduk hiszik, hogy már születésünk előtt is létezünk. Hogy a tudatunk ott kint kering valahol. Néhány kultúra szerint mi választjuk a szüleinket aszerint, hogy mit kell tanítanunk nekik, vagy fordítva. Szóval azt mondja, én választottam Gary és Barbara Strange-et? Rossz választás. Gondolja? Hát akkor győződjön meg róla a saját szemével!

Vétkezni emberi dolog, megbocsátani isteni. (Alexander Pope)

Minden bűn, minden baki egy újabb lehetőség a fejlődésre. Esély arra, hogy változtassunk azon, amin tudunk, és elfogadjuk azt, amin nem.

Címkézni a konzervet kell, nem az embert. (Anthony Rapp)

Szerelem. Fura vegyülete kémiának és végzetnek. És a hozzánk illő emberrel alkotott nagy elképzeléseink ellenére végül a szerelem választ nekünk. Mindig. Minden vagy semmi. A második helyezettnek nincs díj. És általában, ha erőltetsz valamit, nem működik.

Azt mondják, a szerelem lángra lobbant barátság. És ha van szerencséd megtalálni azt, akinek oda tudod adni magad: az eszed, a tested, és a lelked is, ragaszkodnod kell hozzá, és remélni, hogy azért sem égeted meg magad.

Az a csók bennem mindent megváltoztatott. Vagy talán csak megmutatta, ami mindvégig ott volt. Ismered az olyan érzést, ami akár egy nem kívánt vendég, befészkeli magát a fejedbe. Mindegy, milyen erősen próbálod nem észrevenni, vagy elűzni, egyszerűen nem tudod kiverni a fejedből? Azt mondod magadnak, te irányítod, de az a helyzet, hogy ez sosem ilyen egyszerű. Tudatosan nem megtenni valamit? Nem probléma. De tudatosan nem érezni valamit? Teljesen más tészta.

Az ember két okkal csinál valamit: egy jó okkal, és az igazival. (J.P. Morgan)

Teljesen őszintének lenni valakivel megéri a fáradságot. (Sigmund Freud)

Féltékenység. Minden idők legnagyszerűbb tabu érzelme. Freud az emberek olyan érzéseit próbálta leleplezni, melyekről habár érezték, nem tudtak beszélni. Persze az ő idejében ez a szex. De manapság az irigységet nyomjuk el. Senki sem beszél róla. És senki nem ismeri be, még önmagának sem. Akkor mit csináljak? Hogy éred el, hogy valaki ne irigyeljen? Egyáltalán hogy hozod fel? Kitűnő kérdés.

Érzések…annyiszor csapjuk be magunkat azt gondolván, irányíthatjuk őket, míg egy nap csapdába esünk. Lehull a lepel haragunkról, féltékenységünkről, vagy szerelmünkről, és muszáj szembenéznünk az igazsággal. Az igazság az, hogy nem irányíthatod, hogy érzel, csak azt, mihez kezdesz vele.

Irányítás. Nevezheted csupán örökös rögeszmének, de csecsemőkorunktól dacosan és makacsul próbálunk uralni mindent, bármit, aminek csak köze van hozzánk. A kontrollálási kényszerünk korán kezdődik és nem is múlik el. A dackorszak, a kamaszkor, az egész életünk egy állandó harc aközött, amit akarunk, és ami az utunkban áll. Ha sokat markolsz, egyszerre minden kicsúszhat a kezedből, és elveszítheted.

A lótuszülés. Más nevén padmasana. A jóga felkészíti a testet a meditációra, mely segítségével kívülről szemlélhetjük a gondolatainkat, így nem azok irányítanak. Na meg feltüzeli a Kundalinit. A cél, hogy harmonizáljuk a szellemet a testtel. Hogy a figyelem itt legyen. Tudja, azzal szemben, hogy általában minden itt fent zajlik. Egyszer ki kéne próbálnia, lehet, hogy jót tenne.

Aki uralja a jelent, az uralja a múltat is; aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is. (George Orwell)

Életünk minden napján alakítjuk végzetünket. (Henry Miller)

Előny származik a fájdalommal nyert tudásból. (Aeschylus)

A játékosok nem látják azt, ami egy megfigyelőnek nyilvánvaló. Ő is ugyanannyira alkotója az egyenletnek, mint maga. Az emberek nem szigetek. Nem vagyunk különállók, vagy egymagunkban. Mi mind itt vagyunk együtt. A maga tettei befolyásolják Ethant, Ethan tettei pedig magát, és így tovább. Nem a végzetről van itt szó, hanem hogy nem dönthet mások helyett. És most mit akar Ethan? Ezt csak ő tudja megmondani.

Szerinted miért vagy még szingli? Tudod, ez a makacs ragaszkodásunk ahhoz, hogy megtaláljuk a nagy Ő-t, ez úgy tűnhet, mintha a fiúról szólna, de valójában a lányról. Hogy érted? Az elvárásainkkal, tudod… Egyszerűen kizárjuk a férfit az egyenletből, pedig egy igazán jó kapcsolat két félre alapoz. Úgy érted, olyan sok éven át kergetted a te vágyaidat, hogy megfeledkeztél arról, hogy a kapcsolat fele valaki más kezében van. Igen, pontosan. Mert egy őszinte kapcsolat soha nem csak rólad szól. Tehát ha megpróbálod nem úgy tekinteni, és kicsit félretenni a vágyad arra, hogy megtaláld a tökéletes férfit, akkor talán rátalálhatsz arra, aki a számodra tökéletes.

Egy nap egyszer csak ráébredünk, hogy arra, hogy mindent kézben tartsunk, soha nem leszünk képesek. Vannak, akiknek ez ijesztő felfedezés, míg másokra fura módon felszabadítólag hat. Ha az egyetlen személy, akit irányíthatok, én vagyok, akkor nem vagyok felelős azért, hogy az a másik 6 milliárd ember hogy boldogul ebben az őrült világban.