Lélek: A Reiki üzenete

A japán Reiki szó két tagból áll: Rei – mindent átható, univerzális, mindenütt jelen lévő és Ki – erő, energia, életerő.

A Reiki számomra több mint egy kézrátéttel energiát közvetítő módszer. Egyfajta életmód, mely által testünk és lelkünk energiával való ellátása mellett egy önmagunkhoz vezető belső utat ismerhetünk meg, spirituálisan is fejlődhetünk általa.

Számos fajtája van világszerte. Több mint 200 típusú reikit különböztetnek meg, de alapjaiban legtöbb azonos.

Mikao Usui -t tartják a Reiki atyjának. 1920-as évek elején a Kurama hegyén tett elvonulásakor lépett be életébe ez a csatorna és energia, ő nevezte el Reikinek. Magán és másokon is alkalmazta, kialakította a hozzá kapcsolódó technikákat, megfogalmazta a tanításokat. Egy gyógyító társaságot alapított, ahol másoknak is átadta tudását és tapasztalatait. Innen indult el, és terjedt el világszerte, az adott kultúrákhoz igazodva.

Energia

A Reiki kezelésekkor Önmagunk mint a fény tiszta csatornája, szeretetteli, intelligens energiát közvetítünk. Önmagunk, mások, növények és állatok kezelésére is alkalmas tértől és időtől függetlenül, mindemellett egy szellemi, lelki tisztulási út is.

A Reiki alappillérei

Itt és most a hála érzése tölt el!

Itt és most felhagyok az aggódással!

Itt és most elengedem a dühömet!

Itt és most eleget teszek kötelezettségeimnek!

Itt és most szeretek és tisztelek mindent, ami él!

A Reiki alapelvei mindenki számára pozitív változást hozhatnak. Bárki alkalmazhatja nap mint nap. Érdemes minden nap elmondani őket és elmélkedni, átérezni, mit is foglalnak magukban. Amikor ezek figyelembevételével, tudatosan éljük meg napjainkat, megnyílik a kapu egy magasabb szintű megértésre és megélésre.

Forrás: Gendai Reiki jegyzet alapján

A reikiről, alapítójáról és a szintjeiről bővebben itt olvashatsz:

http://fenylampasklub.hu/csoport-programok/reiki-gyakorlas/