Lélek: Tükröm, tükröm

Az életünkben nem csak a fali tükrön keresztül láthatjuk meg magunkat, hanem azokban is, akik besétálnak életünkbe. Minden embert  és helyzetet mi vonzzunk be az életünkbe. Ezek által felismerhetjük, milyennek tartjuk magunkat, milyen hitrendszereink és értékrendünk alakult ki születésünk óta bennünk. Felülírhatjuk mindezeket, amennyiben már nem szolgálnak bennünket, ha gátolnak abban, hogy élhessük a magunk életét, és így az élet áramlásával haladhassunk.

Szeretet

Amit másokban meglátunk, amit másokról gondolunk, azok azon dolgok, amik minket foglalkoztatnak, amiken keresztül megítéljük magunkat, és beskatulyázzuk önmagunk, én ilyen és ilyen vagyok, és ez már így is marad. Ami tetszik vagy épp nem tetszik a másikban, üzenettel bír számunkra. Magában foglalja mindazokat, amiket elfogadunk és mi is azonosulunk vele, arra felé törekszünk, és azon dolgokat is, amiket megtagadunk, és elrejtünk önmagunkban, inkább másra vetítjük rá, de magunk előtt nem nem valljuk be, hogy nagyon is részünk az is. Ez árnyéknak is nevezik. Addig, amíg ezek a mélybe vannak zárva tudatalattink börtönében, egyre többször és egyre erősebben megkapjuk a külvilágból, hogy szembesülve velük, felismerhessük önmagunkban is és felszínre hozhassuk.

Van egy számomra kedves “módszer”, ami által elfogadhatjuk önmagunkban ezen dolgokat. Magunkon vagy másokon keresztül eljuthatunk oda, amikor már képese vagyunk felelősséget vállalni az eddigi életünkért, hogy mi általunk alakult úgy, ahogy most tapasztaljuk. Gondolataink, érzéseink csomagjából keletkezett. Ezek azonban kitisztíthatóak, és megváltoztathatóak. Amikor ezek a dolgok, nem jók és rosszak, és szeretettel tudunk magunk felé fordulni, szívünk minden más felé is nyitottá válik. A világunk kitisztul és leválik mindazon dolog, amire már nincs szükségünk.

Hooponopono

Fogj meg egy kis tükröt vagy állj a fali tükör elé. Nézz a saját szemedbe, és ismételd addig a következő mondatokat, míg már mosollyal és szeretettel tudsz önmagadra tekinteni, és el is hiszed mindazt, amit mondasz. Lehet, hogy eleinte elsírod magad, dühös leszel, abbahagynád, vagy akár összetörnéd a tükröt, esetleg kárt tennél önmagadban, de folytasd, napról napra, hétről hétre. Köss békét önmagaddal, engedd el, mindazt, amivel ezidáig kínoztad, ostoroztad önmagad és nyílj meg a belsőd, a saját fényességed előtt. Engedd át magadon mindazt a szeretetet, ami így feléd áramlik.

Ezt mások által is gyakorolhatod. Ha van olyan helyzet, amikor érzed, hogy kicsúszik alólad a talaj, elkezdesz fortyogni, mint egy vulkán, irracionális, hirtelen érzelmek kezdenek tombolni benned, látszólag ok nélkül, akkor is kántálhatod ezeket a mondatokat, és előbb-utóbb megnyugszol. Tudatot más fókuszt kap, és választásod a reagálás helyett a tudatosság irányába mozdul el.

“Szeretlek.

Sajnálom, hogy ebben az állapotban vagy.

Kérlek, bocsáss meg magadnak.

Köszönöm, hogy ezt megtetted, mert szeretlek.”

Maga a Hooponopono, jóval több mindent rejt magában. Érdemes rászánni az időt és utánajárni, hogyan is, miképp működik, és hogyan is használható még az életünkben.

Joe Vitale – dr.  Ihaleakala Hew Len: Hoponoponó – A titkos hawaii módszer, amivel bőséget, egészséget és békét teremthetsz

Forrás: Rácz Nóri