Szellem: Ajándékötletek az Ünnepekre

Minden évbe gondban vagyunk mivel is lepjük meg szeretteinket. A városban már novemberben felteszik a karácsonyi díszítéseket, ezzel is sokkolva minket, mindjárt itt a Karácsony és még ötletünk sincs, kinek mi legyen az ajándék. Az utolsó napon is tömött sorok állnak az üzletekben, bármennyibe is került, csak hogy jusson ajándék a fa alá.

Sok esetben az utcára sem kellene kimennünk, hisz csak kreatív ötletek, némi kézügyesség és kész egy személyes csomag ajándék.

bögre ajándék karácsonyraA facebok.com/fenylampasklub oldalamon egy albumba gyűjtöttem a héten a kreatív ötleteket, melyeket mi magunk is elkészíthetünk. Kiderül belőle, hogy eddig csak lomnak tartott dolgokból, mi minden új varázsolható. Nem feltétlenül kell hobbiboltokban magasabb áron megvásárolnunk az alapanyagokat, csak nézzünk körül otthonunkban, és máris kreatív ajándékötlet válik minden tárgyból, amire rátekintünk, ötleteket adnak.

Saját kézzel készített tárgyhoz rengeteg technika áll már a rendelkezésünkre. Interneten sok videó és oldal mutatja be a kreatív ötleteket, amit meg is vásárolhatsz tőlük vagy magad elkészíthetsz.

decoupage (szalvétatechnika), üvegfestés, matrica készítés, gyöngyfűzés, festés, mandalakészítés, póló batikolás, kerámiafestés- és készítés, ajtódísz, karácsonyfadísz, képkeret, textilfestés, szappanöntés, fürdőgolyó készítés, papírmerítés, gyertyaöntés, sütemény készítés, illóolaj készítés, ékszerkészítés különféle anyagokból (csomózás, gyöngy, drót,…).

Fotóalbum, kollázs, családi fotós naptár: magad is elkészítheted, de sok cég is foglakozik ilyesmivel, ahol csak össze kell gyűjtened a képeket és megcsinálják helyetted.

Lakásdekoráció, karácsonyi díszek, mécsesek – boltból vagy saját kezűleg készítve

Összeállíthatsz kedvesednek magad is egy személyes kuponfüzetet, amit az év során beválthat nálad. Lehet benne bármi, amit te tudsz és ő szeret. Finom szendvics vacsora, gyertyafényes vacsora, közös pizzaest, házimozi a kedvenc filmekből, lábmasszázs egy fárasztó nap után, kényeztető fürdőbekészítés, hát- és vállmasszázs, persze 18 karikás alternatívák is kerülhetnek a papírra, ezt mindenki saját fantáziájára bízom.:),…

karácsonyi ajándék ötletekHa vásárlásra szánod el magad, ne vegyél kacatot, amit úgy is csak kidobnak, csak azért, hogy legyen valami ajándék, és kényszeredett mosoly és köszönet jusson részedül az átadásakor. Tudatosabban ajándékozzunk, így a szeméthalom sem gyűlik, a következő évi kényszeredett továbbajándékozás is elmarad, és mindenki olyan dolgot, kap aminek valóban örül.

Inkább kérdezd meg a szeretteidet, mit szeretnének, mi az amire szükségük van. Listát is írathattok egymás között, és így mindenki beoszthatja, melyik ajándékot adja ő a másiknak.

Megveheted a saját ajándékod is, így biztos azt és olyat kapsz, amilyenre valóban vágysz. Ezt főként ruha vásárlása esetén célszerű, hisz az nélküled nehezen kivitelezhető. A családtagok, barátok meg örülnek majd, hogy megoldódott az ajándék dolga.

Érdemes odafigyelni, arra is hol és mit vásárol az ember. Szemfülesnek kell lenni. Sokféle kedvezmény, akció, kupon lapulhat az újságokban, aluljáróban osztogatóktól, az internetes oldalakon. Vannak használt dolgokat árusító üzletek, turi, antikvárium, antikvitás, bolhapiac, piac, vásár, 100 ft-os, öreg néni az aluljáróban, beugrókban kis elrejtett üzletek, nagykereskedések, ahol kicsik is vásárolhatnak, netes aukciós oldalak (vatera, teszvesz, anakonda, toplicit, advesz, boltamarson), sok online nyereményjáték és egyéb termékekhez fűződő játékok, melyeken szép ajándékok várhatók, lottó, sorsjegy, csere-bere,…

Adhatsz kész élménycsomagokat. Számos cég foglalkozik ezzel, ahol beszerezheted egy kupon formájában és az ajándékozott több lehetőségből válogathat. Kicsit személytelen, de ha ismered a másik ízlését, kifoghatsz olyan variációt, aminek valóban hasznát veheti. Ilyen: feldobox, meglepkek

Az elmúlt években elterjedt hazánkban is a kuponozás. Rengeteg kuponoldal ontja az akciós árú ajándéknak is adható lehetőségeket. Itt is érdemes megérdeklődni a másiktól, hogy mire is vágyhat. Ha van olyan szolgáltató, amit ismerünk és járunk is rendszeresen hozzá, megnézhetjük, megkérdezhetjük, van-e aktuális kuponja számunkra.

Valaki az ajándékutalványra esküszik. Ez is személytelen és összeghez kötött, de megmarad a választási lehetősége a másiknak, milyen könyvet, ruhát, egyéb eszközt vagy szolgáltatást, kényeztetést vesz igénybe vele.

Jegyirodák is zsúfolva vannak ilyenkor. Színház- vagy koncertjegy sokak számára kedves ajándék lehet. De zenei cd-k, dvd-k, filmek, könyv és társasjáték is adhatók ajándékba.

Mindenféle szolgáltatás bérlet is gazdára lel ünnepek előtt: sportbérlet, masszázs bérlet, sóbarlang bérlet,…

Újság, magazin előfizetések, kreatív, fotó, főző- és tánctanfolyamok is kerülnek a fa alá.

Vannak direkt ajándékötletekre szakosodott oldalak:

http://www.egyedi-ajandekok.info/karacsonyi-otletek.html

http://www.ajandekkatalogus.hu/

http://karacsonyiajandek.lap.hu/

http://ajandekotletek.lap.hu/

http://www.ajandekozz.hu/

ajándék karácsonyraA Fénylámpás Klub-ban is

van ajándék kupon vásárlási lehetőség.

http://fenylampasklub.hu/ajandekozz-kupont/