Test: Az indiai terek világa

A Vastu vagy más néven Vaszati az indiai kultúrához kötődő fogalom. A természettel és a bennünket körülvevő környezettel való harmonikus együttélésre törekszik.  Energetikai, információs és geometriai rendszer egyszerre.

A Védák 4 részéből egy foglakozik bővebben vele. Az indiaiak templomaikat különleges módon építették. Ebből az építészetből hoztak át arányokat, irányokat és elemeket a hétköznapi építészetbe is.

Indiai térrendezés

A 8 égtájnak saját térrészt szánnak  és a középső szabad térrésszel együtt egy szabályos négyzetet alkot a “normális” alaprajz. Egyenlő szabályos részekből áll.

Minden égtájhoz egy-egy istenséget társítanak, mely segíti az adott területet. Az istenségeket és a hozzájuk tartozó mantrákat egy-egy yantrában egyesítették.

Szoros kapcsolatban áll az indiai asztrológiával az indiai térrendezés tudománya. A bolygók energiáit és hozzájuk kapcsolódó tulajdonságokat is megjelenítik mandalák és yantrák segítségével. Minden bolygóhoz is társul egy-egy istenség, így egy yantra számos szimbolikával, és jelentéssel van felruházva.

Miután elvégeztük a nagytakarítás és a lomtalanítást otthonunkban, és végeztünk az energetikai tértisztítással is, a lakásban a megfelelő helyre kitesszük a yantrákat, köszöntjük és elindítjuk őket egy szertartás keretein belül. Mikor jelen vannak a yantrák a lakás szobáiban, olyan érzés, mint mikor energetikai kezelést kapsz, és feltöltődsz a továbblépéshez szükséges energiával, csak ezt mindig érzed, mikor az adott térben tartózkodsz.

A yantrák a megfelelő helyre kihelyezve egy lökést adnak fokozatosan beindulva az embernek az adott témával, életterülettel kapcsolatban. A Vaszatiban nem különül el olyan élesen, mely égtájhoz milyen életterület kötődik, mint a Feng Shui bágua térképében látható.

Aki bővebb információt és konkrét térrendezési tanácsokat szeretne, kedves barátnőmet Szilágyi Zsókát ajánlom, én is tőle hallottam erről.

Elérhetősége: www.4dimenzio.hu