Test: Feng shui karácsonyra

A feng shui az ember és a természet összhangjának létrejöttében van segítségünkre. Kínából származik ez a térrendezési módszer. De ez is jóval több ennél, mint indiai társa esetében is. Önmagunk felé vezető szellemi út, az önismeret egyik lehetőségét adja számunkra.

Több iskolája is van: a báguá térkép használata, az iránytű módszer és a repülő csillag iskola.

A korábban már tárgyalt 5 elem tanát is felhasználja. Abból indul ki, hogy a körülöttünk lévő dolgok, tárgyak, a környezet rezgése, energiája hatással van ránk. Befolyásolhatja életünk folyását. Megrekeszthet vagy támogathat egy bizonyos tér és annak elrendezése, berendezése, színei, formái és anyagai.

Minden évszak, szín, anyag, tárgy, alkotás az 5 elem analógiája alapján besorolható valamely csoportba.

A báguá térkép alapján az alábbi életterületekre osztható fel lakásunk, házunk, bármely tér.

 feng shui

A feng shui megkülönbözteti a vizsgálni szánt teret a szerint is, hogy mennyi időt töltünk ott, nem ugyanúgy elemez egy átmeneti otthont, munkahelyi terepet és egy évek óta belakott otthont.

A feng shui által dolgozhatunk életünkön fizikai síkon, megteremthetjük a számunkra megfelelő és támogató környezetet, mely által könnyebben vehetjük az élet adta feladatokat, akadályokat.

 

Akit érdekel ez a téma, hamarosan ajánlhatok egy szakértőt nővérem személyében. Addig is, ha van a témával kapcsolatban kérdés, szívesen továbbítom felé, és válaszait megosztom veletek.:)

Itt írhatod meg a kérdéseid:

Feng shuival kapcsolatban van kérdésem