Test: Tiszta tér kívül-belül

Az ünnepekkel mindig együtt jár a nagytakarítás. A lakás minden zegének-zugának kipucolósa. A felesleges dolgok kiselejtezése, elajándékozása, a lomok kidobása. A tárgyak rendezése, a díszítés felrakása. Ez is egy lépése az ünnepre való felkészülésnek. Ennek a folyamatnak a során bennünk is sok minden kitisztul, számos dolgot elengedünk, amire már nincs szükségünk és megnyílik a tér az új befogadására is.

A lakás fizikai megtisztításához nem hiszem, hogy szükséges tanácsot adnom. Bár némi motiváló zene mindig jól jön ilyenkor és persze a család többi tagjának kacsója is befogható. Kitartást és türelmet kívánok hozzá!:)

Éntértisztítás

A saját energetikai külső-belső terünk kitisztítása azonban már más dolog. Az előző héten a csakrák tárgyalásával és a vasárnapi gyertyagyújtó meditációban már neki kezdtünk ennek a munkának.

Hogyan tisztítsuk meg a körülöttünk lévő energetikai teret? A szoba, a lakás, ahol lakunk, ahol a dolgainkat végezzük mindazt a rezgést átveszi, mindazon gondolatokat és érzelmeket elraktározza, ami a terében valaha lezajlott. Időszakonként érdemes megtisztítani mindezektől és védelemmel látni el a kívülről jövő egyéb energetikai piszkok kívül tartására.

 

Tértisztítás

Első körben végezzük el a szokásos nagytakarítás mennyezettől a padlóig, a falaktól az ablakokig.

Az energetikai tisztítás során több eszközt is szokás használni. Alakítsd ki a saját “szertartásod” erre.

A víz, a só, a füstölők, a kellemes illatok, virágok vagy illóolajosk formájában, a csengettyű hangja, a kellemes zenék, komolyzene, mantrák, kristályok feloszlatják a negatív energiafelhőket, és megnyitják az utat a pozitív energiák beáramlására. Angyali segítséget is kérhetünk vagy imádkozhatunk személyesen a Jó Istennhez is. Kérjük, hogy segítsenek megtisztítani a számunkra ártó energiáktól a teret, melyben vagyunk és kérjünk védelmet a kívülről jövő további energetikai támadások ellen. Mindenki saját szavai alapján fogalmazza meg a kérést.

Akik ismernek energetikai módszereket, ott valószínűleg tanultak egyéb tisztító technikákat, szimbólumos segítséget is erre. Az energetikai tisztítást úgy kell elképzelni, mint mikor kézzel takarítunk. A teret a falakon kívül-belül, a mennyezettől a padlóig, minden falat és minden sarkot megtisztítunk. Vizualizálhatjuk magunkban, amint energetikailag megtisztul az egész tér egy pontból elkezdve az egész lakásban. Minden olyan szimbólum, ami a megtisztulással kapcsolatos segítségünkre lehet. Megtisztíthatjuk úgy, hogy elképzeljük, hogy vízzel átmossuk az egész teret, vagy tűzzel borítjuk be, és a tisztító lángban felszabadulnak és pozitív energiává alakulnak a megrekedt negatív energiák.

 

Éntértisztítás

Ezt saját energiarendszerünk kapcsán is megtehetjük, kérhetjük a tisztítást az összes energiatestünkre, auránkra kívül-belül, csakráinkra, testeink és csakráink közötti területekre. Védőburkot képzelhetünk magunk köré a folyamat közben, és hozzátehetjük kérésünkhöz, hogy a védőburok falához érve a negatív energiák égjenek el a tisztító tűzben, és a felesleget pozitív, szeretetenergiává alakítva felajánlhatjuk az Univerzumnak, a Földanyának,…

Forrás: Rácz Nóri