Filmek és mondanivaló

Erica világa sorozat – idézetek az életről és az ajtókról

Erica világaErica világa – idézetek 1.
Erica világa – idézetek 2.
Erica világa – idézetek 3.
Erica világa – idézetek 4.
Erica világa – idézetek 5.
Erica világa – idézetek 6.
Erica világa – idézetek 7.
Erica világa – idézetek 8.
Erica világa – idézetek 9.
Erica világa – idézetek 10.
Erica világa – idézetek 11.
Erica világa – idézetek 12.
Erica világa – idézetek 13.
Erica világa – idézetek 14.

 

Hetedik érzékÉrzékelni a gondolatokat…

A Hetedik érzék című sorozat főszereplője egy különleges képességgel van megáldva. Látja és hallja mások gondolatait.

Részről részre láthatjuk hogyan és milyen módon tanulja meg használni képességeit úgy, hogy a munkájában és magánéletében segítséget tudjon vele nyújtani másoknak, de ne őrüljön bele.

Számos dilemma elé állítja őt adottsága. Hol a határ ameddig elmehet? Helyesen dönt-e, mikor képessége miatt beleavatkozik mások életébe? Kinek beszélhet róla? Hogyan reagálnak rá majd? Miért kap az ember ilyen képességet? Dönthet-e úgy hogy nem használja?

Mindannyian rendelkezünk képességekkel, adottságokkal. Toby példáját látva mi is elengedhetjük a félelmeinket, feloldhatjuk a bennünk lévő diszharmonikus érzéseket, feltárva valódi küldetésünket a saját és a körülöttünk lévők érdekében.

 

Hogyan neveld a sárkányodat?
Így neveld a sárkányodat2

Első rész
Második rész

Felnőttnek és gyermeknek egyaránt ajánlott ez a kis mese. Nemrég láttam a második részt. Teljesen elvarázsolt.

Hogyan válhat egy fiatal fiú a Sárkányok Mesterévé? Leküzdve félelmeit, szívére hallgatva képes megváltoztatni a körülötte lévő világot, és közös sokszínű, szeretetteli otthont épít ember és sárkány számára, ahol minden ember gondoskodik a rábízott szárnyas tűzokádó barátról.

Ki az igazi Sárkány Mester? Aki leigáz és parancsol félelemből és a hatalom iránti vágyból? Vagy aki meglátja a valódi szeretetteli lényt az ellenségben is, és hűséges barátjáért és a népéért bátran néz szembe a biztos halállal is?

Sárkány és ember vállvetve harcol a közös békés otthonért és életért. A végén egy új Alfa születik.

Mese az első lépések megtételéről, saját lelkünk szavának meghallásáról, az a mellett való kiállásról és a saját utunkon való haladásról, ahol mindig vannak kihívások és akadályok, de segítők és barátok is, akikkel együtt érdemes végig menni rajta.

 

Egyfajta beszélgetés Istennel. Emberi kérdések az életről. Segítségadás a mindennapok feladatainak megértéséhez, véghezviteléhez és feldolgozásához több nézőpontból. A hit és az Istennel, az élettel való kapcsolat felfedezése, megmérettetése.

A sorozat részenként bemutat egy-egy élettémát, melyet a szereplők a saját módjukon oldanak meg, dolgoznak fel – feltárva ezáltal a választási lehetőségek sokaságát. Minden korosztály találhat benne számára aktuálisat.

Hogy hogyan képzeljük el és éljük meg Istent és a vele való kapcsolatunkat, mindenkinél egyéni, és szerintem ez így is van jól. Mindenesetre sok elhangzott sor van benne, ami egyfajta útmutatásul szolgálhat számunkra az életünkhöz, mikor feltesszük magunknak kérdéseinket, hogyan tovább, és jó lenne, ha valami válasz érkezne, még ha nem is azt a megoldást választjuk majd végül.

 

Szellemekkel suttogóSzellemekkel suttogó

Egy sorozat, mely a halál és a szellemek témáját dolgozza fel egy nő életén keresztül, aki hallja és látja azon lelkeket, akik nem tudtak a haláluk után továbblépni. Segít számukra békére lelni, és átkelni a szeretet fényén keresztül a halál utáni világba.

A képességek olykor fájdalmas, olykor örömteli helyzeteteket hoznak számunkra, de mindenképp az életünk részei. A kulcs az önmagunkba vetett hit, és az élet szeretetteli szolgálata a bennünk rejlő áldások elfogadásával és alkalmazásával mindannyiunk javára. Ettől még emberi testben élünk, és emberi érzelmekkel, gondolatokkal létezünk, melyekkel néha mi magunk nehezítjük meg a dolgainkat, de ezek egyben értékes tapasztalatok, és tanítók a továbbiakra.

 

Az Őrzők legendájaAz Őrzők legendája

Az egyik kedvenc mesém egy kis bagolyról, aki hosszú utat tesz meg, mert hisz valamiben, és ezért bátran szembeszáll az ellenséggel. Tűzön vízen szeleken keresztül szárnnyal, hogy megmentse álmai tiszta, igaz, szabad és szeretetteli világát. Zúzája elvezeti élete feladatához és ő maga is Őrzővé válik. Barátok és nehéz feladatok kísérik, mely során számos leckét megtanul.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.