Testgyertyázás

A testgyertyázást könnyű megtanulni és önmagunkon is egyszerűen használható legtöbb esetben.

12 fő meridiánTöbb hatás együtteséből adódik eredményessége. A gyertya kézzel készül, így bioenergetikai ráhatás éri. Kúp alakú, meggyújtásakor hő- és vákuum keletkezik. Illóolaj és méhviasz tartalma gőz formájában hat orrunkon keresztül, illetve a bőrfelületet érintve testünkben is hatást gyakorol. A meridiánrendszer és az akupunktúrás pontok, illetve a csakrák elhelyezkedésének ismeretével célzottan stimulálhatjuk testünket, az idegvégződéseket. Enyhítve ezzel a testi fájdalmakat, oldva az energetikai blokkokat, méregtelenítve a szervezetet, csökkentve a feszült, stresszes állapotot. A natur gyertyák általában sárga színűek, de az illóolajoknak és természetes színezékeknek köszönhetően a többi szín öngyógyítást beindító hatása is érvényesülhet gyertyázás közben (csakragyertyák, illóolajos gyertyák). A használati és ellenjavallati leírások általában szerepelnek az adott gyertya csomagolásán vagy abban lévő tájékoztató füzetkében, a gyertyák honlapjain.

Én inkább a natur gyertyákat alkalmazom, kivéve, ha valami speciális esetben használok gyertyát (pl. méregtelenítés). Akár tartalmaz gézt, akár nem, én szoktam alá tenni, 1 kis réteg papírzsebkendőt, vagy fogok egy WC papír gurigát és letépek belőle 1-1 lapnyit a gyertya alá. Kis tálkába rakok vizet magam mellé, amiben majd el tudom oltani a gyertyát. Illetve előveszek egy mécsest, ami nem csak a gyertya meggyújtására jó, hanem a ráhangolódást is tudja segíteni. Egy tányért is odateszek, rakok rá 2-2 lapnyi papírt. Erre rakom majd a vízben eloltott gyertya csonkját. Azután a papírba bele is lehet csomagolni, és kidobni. Egy kisollót is odakészítek, amivel szétvágható a csonk, ha meg akarom vizsgálni a belsejét.

A gyertyák mérete és a jelzés, hogy meddig éghet, gyártónként különböző. Mindenki maga eldöntheti az adott gyertya leégésekor, hogy meddig esik jól tartani (hőérzet és hatás kívül és belül). Saját tapasztalat, hogy mindig változó, hogy hány perc alatt és milyen módon ég le a gyertya. Függ attól, hogy alkalmazunk-e energetikai gyógyítást is közben (pl. Reiki behívása a kezelés elején), illetve hogy az adott testrész, szerv, terület milyen állapotban van, első vagy többedik alkalommal használunk ott gyertyát.

A láng mozgása, a füst mértéke égés közben, illetve a csonkban összegyűlt égéstermék maradványok segíthetnek nekünk, de semmiképp ne diagnosztizáljuk magunkat vagy másokat ezek alapján. Érdemes ráhangolódnunk önmagunkra a kezelés alatt akár magunkat, akár másokat kezelünk. Jöhetnek képek, információk, mely a kezelt fél részére hasznosak lehetnek. A csonkban lévő maradványok gyertyánként is különbözőek lehetnek anyagából és a leégés mértékéből adódóan is.

Ha a gyertya leégett része mozgásba lendül , elhajlik valamelyik irányba, vagy elkezd foszladozva szélnek eredni, nem kell megijedni. Nem ez a jellemző, de időnként előfordulhat. Helyzettől, kényelmetlenségtől függően (hőhatás, félünk, hogy kigyullad valami) hamarabb oltsuk el mint a jelzés mutatja, vagy megelőzésként használjunk törölközőt az adott hely védelmére. Saját véleményem, tapasztalatom szerint ez nem jelenti, hogy rossz a gyertya minősége, hanem inkább attól függ, hogyan fekszik fel az adott testrészen a gyertya, ferdén tartjuk esetleg, illetve a kezelt hely diszharmonikus állapotát is jelezheti felénk.

Fülgyertya kicsivel kisebb általában, mint a testgyertya és az átmérője is. Így könnyebben elhelyezhető a fül kürtőjénél. Én külön fülgyertyát nem szoktam használni, hanem a testgyertyát kicsivel a fül alatt helyezem el. Mindkét fület kezelem egymás után. Ez akkor is használható, ha valakinek sérült a dobhártyája, de ez esetben mindenképpen kérjük, hogy jelezze, ha kellemetlen érzete támad a gyertya égése közben, és akkor hamarabb oltsuk el vagy a két fül esetében fele-fele időre, méretre használjuk. Ha saját magamnak csinálom, akkor lefekszem hozzá és a közelemben egy tükrön figyelem, hol tart a láng.

CsakragyertyaCsakratisztításnál természetesen nem kell kétségbe esni, ha nincs csakragyertya készletünk, bármelyik natur gyertyával is elvégezhető. Itt is érdemes a ráhangolódás, és egyéb energetikai (kézrátételes, szimbólumos) munka is bevethető a még hatékonyabb tisztulás és harmonizáció érdekében. Ha tudjuk, hogy melyik csakrához milyen analógiák, feladatkörök kapcsolódnak, akkor fel is tehetjük magunknak a kérdéseinket ezekkel kapcsolatban személyesen magunkra vonatkoztatva, melyekre válaszokat várunk, és tudatunkkal is dolgozhatunk a tisztítás közben. Én mindig ráhangolódással kezdek, megköszönöm az elemeknek a segítséget, és a gyertyával is “elbeszélgetek”, beprogramozom, ha valamilyen speciális témával akarok dolgozni, megkérem a szeretetteli energiát a munkához. Egyfajta ima is elmondható ilyenkor. Kinek mi az , ami jól esik. Illetve a végén hálát, köszönetet mondok.

Előtte és utána, ha kell és a pozíció is engedi közben is javasolt a víz ivás.

Mindenképp el kell olvasni az ellenjavallatokat használat előtt saját védelmünk érdekében. Nyílt sebek fölött (mellette az ép területen szabad), közvetlenül hajas fejbőrön (helyezzünk alá törölközőt), ismeretlen eredetű bőrelváltozásokon ne alkalmazzuk. Káros mellékhatása nincs, de a nyílt láng használata miatt az alapvető tűzvédelmi előírásokat tartsuk észben, és a kezelést követően alaposan szellőztessünk ki. Gyermekek esetében óvatosabban járjunk el.

Enyhe tünetek esetén, súlyosabb esetekben kiegészítésként jól alkalmazható, de semmiképp sem helyettesíti a szakorvosi ellátást. A leírások nem tekinthetők egészségügyi szaktanácsadásnak. Egészségünk megőrzésével, esetleges betegségével kapcsolatosan kérdezzük meg orvosunkat.

 

Testgyertyák, amiket ismerek:

Nap-Fény gyertyák
Nap-Fény testgyertya Nap-Fény fülgyertya

Nap-Fény gyertyákA termék lenvászon alapú, méhviasszal átitatott, csakis kézi készítésű terápiás cső. Hossza 21-22 cm, mely a meggyújtást követően kb.10 -15 percig ég el.

Összetevői: lenvászon 100% natúr, méhviasz 70-74%, é.p.paraffin 26-30%, illóolaj

Használatukról és alkalmazásukról az adott gyertya linkjére kattintva olvashatsz.

Valtner Anikó: A Nap-Fény fül és testgyertya gyakorlati alkalmazásának lehetőségei

Illatváltozatai és hatásai:

Levendula: fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, nyugtató, méregtelenítő.
Eukaliptusz: köhögéscsillapítás, hurutoldás, tisztítja a gondolatokat.
Teafa: gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, immunerősítő, izületi, reumatikus tünetekre.
Kakukkfű: légúti panaszokra, nyákoldó, emésztésre, idegre, keringésre, máj- és epetünetekre.
Kubebabors: lázcsillapításra, közérzetjavításra, erősítésre, izület -és reumatikus tünetekre, emésztésre.
Kamilla: Sokoldalú hatása miatt a legtöbb panasz esetén.

 

TÁDÉ gyertyák
TÁDÉ ® testgyertya TÁDÉ ® fülgyertya
TÁDÉ ® Csakra gyertya TÁDÉ ® színterápiás gyertya

TÁDÉ gyertyák

Méhviasz és kurkuma alapú, kézi sodrással készül. Hossza 22 cm. 12-18 percig ég a meggyújtást követően.

Összetevői: pamutvászon, méhviasz, kurkuma, élelmiszeripari paraffin, illóolaj

Használatukról és alkalmazásukról az adott gyertya linkjére kattintva még többet olvashatsz.

Illatváltozatai (növényi kivonatok):

Ánizs , akác, bergamott, borsmenta, citrom, citromfű, csalán, eukaliptusz, fahéj, geránium, gyöngyvirág, jácint, jázmin, kakukkfű, kamilla, kristály, levendula, muskotály zsálya, narancs, orbáncfű, propolisz, rozmaring, rózsa, speciális, szantálfa, szegfűszeg, teafa, ylang-ylang.

A gyertya eredete
Kurkuma
Méz, méhviasz
Tanácsok a használatához
Gyakori kérdések

 

Naturhelix gyertyák
Naturhelix testgyertya Naturhelix fülgyertya
Naturhelix csakragyertya

Naturhelix gyertyák

Pamutvászonból kézzel készült, viaszkeverékbe mártott, illóolajokkal és propolisszal átitatott gyertyák. Gézfiltert tartalmaz.

Összetevői: pamutvászon, méhviasz, élelmiszeripari paraffin, természetes karotin, klorofil, tealevél, egyes esetekben ételszínezék, természetes illóolajok, propolisz.

Illatváltozatai, alkalmazásuk és hatásai:

Ánizs – emésztési zavarok, rossz közérzet – szorongásoldó, közérzetjavító
Borsmenta – nátha, allergia, fejfájás – frissítő, idegnyugtató
Citromfű – stressz, migrén, frontérzékenység – élénkítő, stresszoldó
Csalán – méregtelenítés, reuma – tisztító
Eukaliptusz – légzési problémák, megfázás – légzésjavító
Fahéj – keringési zavarok, depresszió – feszültségoldó, idegerősítő
Geranium – depresszió, fülfájás – hangulatjavító, kiegyensúlyozó
Kakukkfű – kimerültség, ideggyengeség – erősítő, serkentő
Kamilla – gyulladás, görcsök, megfázás – nyugtató, enyhítő
Levendula – fejfájás, depresszió – közérzetjavító, nyugtató
Muskotályzsálya – görcsök, emésztési zavarok – kedélyjavító, lelkesítő
Rozmaring – izomfájdalmak, reuma, szédülés – frissítő, élénkítő
Teafa – torokgyulladás, légúti problémák – erősítő, fertőzésgátló
Kristály (vetiver, cédrusfa, pacsuli, ilang-ilang, erdei fenyő, teafa-citrom, római kamilla, ánizs, limet, oldott kristályörlemény) – szorongás, depresszió – közérzetjavító, szorongásoldó
Propolisz – megfázás, gyulladások, asztma, legyengült immunrendszer, méregtelenítés – immunerősítő, fertőzésgátló
Fogyi (fahéj, édeskömény, citrom) – méregtelenítő

Használata
Mire jó?
Gyakori kérdések

 

Ibolya gyertyái

SzervgyertyaKék Erőforrás

Kézzel készített darabok, papír alapú. Nem tartalmaz gézlapot.

Fülgyertya, Testgyertya, Csakragyertya, Szervgyertya, Oktatás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.