Szimbólumok

A szimbólumok sokféleképpen vannak jelen az életünkben. Vannak a mindennapi életben használt közös, mindenki számára érthető jelek. A közlekedési táblák, a béke szimbóluma vagy a Coca Cola logója, a Mercedes jelzése, stb.

A szimbólumok egy köre csak egy-egy csoport számára értelmezhető valamely közös tudás titkainak őrzőjeként. Például a kelta szimbólumok vagy az egyiptomi hieroglifák.

Vannak módszerek, technikák, ahol gyógyító, védelmező, egyéb más módon segítő szimbólumokat alkalmaznak. Ezek közül van, ami publikus és mindenki számára egyből használható és érthető jelentéssel bír. Van olyan is, melyet csak különböző beavatások, behangolások során adnak tovább ismerői, hogy a hozzá szükséges érettség és tudás birtokában megfelelő módon tudja csak alkalmazni az arra jogosult.

Egyfajta segítő, mankó számunkra, mely egy nagyobb tudást és energia csomagot sűrít magába. A használójának képesnek kell lennie azt megnyitni, és magába olvasztani, ahhoz hogy megértse valódi jelentését és megfelelő módon tudja azt az életben alkalmazni. Talán az a megfelelőbb kifejezés, hogy képes önmagában összekapcsolódni a szimbólum által azzal a résszel, ami minden egészét képezi és így minden tudás és energia tárháza. Tisztelettel és alázattal, megfelelő hozzáállással nyúljunk csak segítségéért, máshogy nem érdemes.

Az alábbi kategóriában a szimbólumokkal kapcsolatos témákban találsz cikkeket érintve az analogikus témákat is. Folyamatosan bővítése várható.

Szellem: Karácsonyi szimbólumok

Test: A főnix útja

Test: Az indiai terek világa

Test: Feng shui karácsonyra

Atlantiszi kristályok

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.